Valborgsbål vid Marinan

Kom och fira in våren med oss!

Arrangör Ystad Kallbadhus

Gratis bastu och badtunna med badkläder - ingen bokning men först till kvarn gäller. Grillad korv och dricka till försäljning från 18:00.
Marinan öppnar 11:30. Bastubåt och badtunna uppvärmd från 18:00. Invigs med vårtal av Susanne Keyser 18.55. Körsång av Margaritas 19.10. Två brinnande damer Elena och Bodil 19:20

Bålet tänds 19:00 - Varmt välkomna!

Gynna våra sponsorer:

Bil Bengtsson - Toyota Sydost - Fudge - Bar och Brygga - Ystad Skeppshandel Ystad Allehanda - Skåneved - Marinan Restaurang - Ystad Kallbadhus

Nyårsdoppet 2020

Ett kallbadhus i Ystad - Ja!

Den 22 mars 2005 bildades föreningen Ystads Kallbadhus, som ett uttryck för det spirande intresse som menar att centrala Ystad bör få tillbaka sin närhet till vattnet, och att det är lockande med en social mötesplats som lever under hela året.På denna hemsida kommer det att finnas fortlöpande information om hur projektet avancerar.

Hur blir man medlem
Frågor och svar om Kallbadhuset

Kallbadhuset på facebook>>>

Tidigare års nyårsdopp

Bilder från 2006 års nyårsdopp
Bilder från 2007 års nyårsdopp

Bilder från 2008 års nyårsdopp

Bilder från 2009 års nyårsdopp

Bilder från 2010 års nyårsdopp
Bilder från 2011 års nyårsdopp

Invigningen av Kallbadhusbryggan en succé!
"Så var vi äntligen här. Den dagen som många trodde aldrig skulle komma. Men nu är den här. Nu är det dags att fira att ett förslag, från medborgarna själva, har blivit verklighet."

Med de orden, inledde Bror Tommy Borgström, på nyårsdagen 2010 sitt invigningstal för den nya Kallbadhusbryggan.

Läs mer om invigningen>>>

Fantastisk midsommar på bryggan.
läs mer
Valborgsbålet vid Marinan 2019 - en uppskattad och välbesökt tradition!
Talet till våren hölls avskådespelerskan Jessica Aleryd och förgyllades av de skönsjungde damerna i Margaritas damkör


Den grillade korven lockade både unga o gamla och var ett välkommet inslag i folkvimlet.

Bryggfest i strålande sol!


(bilden från tidigare fest)

Lördagen
den 24 augusti 2019 festade vi på vår egen brygga och åt Grillspett med Tzatziki samt Kaffe och kaka. Trubaduren Anders Hahne underhöll och slog sitt sista ackord på gitarre precis när solen dök ner bakom horisonten i väster. Under kvällen blev det sedan bryggdans till för åldersgruppen kär musik.

Även i Hudiksvall

vill man koppla samman staden med havet -
läs mer>>>

Varmt välkomna till Årsmöte med Föreningen Ystads Kallbadhus

söndagen den 27 mars kl.15.00 på Herbasensia, Lilla Norregatan 17 Ystad

Sedvanliga stadgeenliga ärenden kommer att behandlas.

Handlingar finns tillgängliga hos ordförande en vecka innan mötet.

Styrelsen Ystads Kallbadhus

Nårsdoppet 2021 är inställt p.g.a. rådande covid-situation!

Lyckad bryggfest mot alla väderodds!


Lördagen den 28 augusti samlades ett 30-tal förhoppningsfulla, men tveksamma medlemmar,för att njuta det sista av sommaren på vår brygga - regnet hade hotat hela dagen, men vädrets makter stod oss bi, och inte en enda droppe föll under kvällen - vi kunde njuta av den utmärkta maten - helstekt fläskfilé med smörstekt potatis, tre såser och blandsallad från Marinan samt inspireras av glädjefullt sjungande från Anders Hahnes oefterliknande östgötska tunga, vilket även drog med oss alla i en befriande allsång.

Som medlem kan du få njuta av nästa års bryggfest

Anmälan gör du genom att sätta in 100 kronor på vårt bankgiro 5867-9028. Uppge vem eller vilka anmälan avser samt e-postadress.

Styrelsen i Ystads Kallbadhus

Årsmöte 2021

Vid l Årsmöte med Föreningen Ystads Kallbadhus Söndagen den 28 mars, omvaldes den sittande styrelsen och mötet genomfördes under rådande
omständigheter på Facetime se nya styrelsen>>>


Föreningen har tagit ett stort kliv framåt
genom att teckna ett avtal med Ystads kommun avseende detaljplaneändring i småbåtshamnen. Vi har gjort detta tillsammans med Havsnära rökeri som också är berörda av detaljplanen. Vi gör detta för att kunna få tillstånd att bygga ett kallbadhus vid vår brygga.

Denna ändring skall ha godkännande både i kommunen och hos länsstyrelsen. Det innebär att det tar några år innan den är klar. Under tiden behöver vi arbeta fram en finansiering av vårt kallbadhus. Här behövs alla goda krafter för att kunna nå vårt mål.

Nyårsdoppet 2021inställt!

Detta år har sett och ser annorlunda ut på många sätt. Vi kan inte mötas som vi är vana vid. Det innebär att det inte blir något nyårsdopp arrangerat av Ystads Kallbadhus den 1 januari 2021.

Det känns tråkigt och ovant men det är ju inte skadligt att bada i egen regi. Vi utmanar därför våra medlemmar att
ta sig ett nyårsdopp, tillsammans med en kompis. Kusten är lång och temperaturen i vattnet är fortfarande hög. Ta ett foto när ni badar och maila över till oss. Då kan vi ha en kavalkad av bilder på vår hemsida. Ge oss samtidigt tillstånd till att publicera bilden digitalt.

Julen utgår ju inte i år även om vi kanske firar på ett annat sätt, vi har
tips på en julklapp från föreningen.
Vi har gjort ett julpaket med handduk/saltvattentvål inklusive medlemskap som du kan köpa för 200 kr
.
Vi har också köpt in boken
Strandhugg i Ystad med omnejd av Bengt Karlsson. Där finns en del trevliga bilder med anknytning till Kallbadhus i Ystad.
Du får som medlem köpa boken, som är inbunden, för 180 kr, icke medlemmar betalar 215 kr.

Både julpaket och bok kan köpas hos Eva på Herbasensia, Lilla Norregatan 17, Ystad. Där är öppet onsdagar mellan 12.00-18.00, eller efter överenskommelse med Eva på telefon 070 6840505.

Glöm inte att du kan
boka bastuflotte, bastuvagn eller badtunna hos föreningen. Naturligtvis måste du följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer även då. läs mer>>>

En God Jul och ett Gott Nytt År från styrelsen i Ystads Kallbadhus

Nyårsdoppet 2020

Årets Nyårsdopp slog nytt rekord med
190 badande och befäster sin plats som Sveriges största Nyårsdopp - i år i 5-gradigt vatten. Även åskådarantalet blev rekordhögt med drygt 1 100 personer som kunde njuta av Kola Nilsson och Pontus Andersson i Fudge som underhöll


Foto: Lars Lindhoff

För den hungrige erbjöd
Södra kompaniet sin griilade och hemgjorda korv
Susanne Keyser dopptalade och anträdde det gemensamma badet efter att Tornväktaren Roland Borg blåste till dopp

Omklädningen i de uppvärmda tälten blev räddningen för de sent anlända badgästerna, eftersom både bastu- och badtunnor var överfyllda. Temperaturen i tälten var dock nästan lika hög som i bastutunnorna

Ett stort tack riktar vi till våra sponsorer o samarbetspartners:
Bil-Bengtsson, Toyota Sydost, Södra Kompaniet, Ystads Allehanda, Skånska Dagbladet, Sparbanken Syd, Ystads kommun, SydkustensGardenPparty, Roland Borg - Tornväktaren, Ramirent, Sjöräddningen, Skåneved, Ystad TV o Antenn, alla volontärer och sist men inte minst - vår publik!

Enligt rapporter är vi fortfarande Sveriges största Nyårsdopp! Nästa år siktar vi på att spränga 200-gränsen för antal badande.Hyr ditt eget kallbad av oss!

Gillar du att basta och är Intresserad av att hyra bastuflotten i småbåtshamnen, en bastuvagn eller en bad tunna? - läs mer>>>TORSDAGSBASTUGemensamhetsbastu (bastu med badkläder på) 3:e torsdagen i månaden kl 18.30 är bastuflotten i småbåtshamnen varm (f.n.v. inställt p.g.a. smittsprdningsrisken).

Betalning 50 kr på plats i kontanter eller via Swish.

VARMT VÄLKOMNA!!


post@ystadskallbadhus.se